forebyggende avdeling

Forbyggende avdeling består av seksjon for virksomheter og seksjon for bolig. I avdelingen arbeider det brannforebyggere, branningeniører, branninspektører, rådgivere og ledere fordelt på de to seksjonene. Ved å forebygge brann kan vi sammen redde liv, helse, miljø og verdier. 

Seksjon for virksomheter

Seksjon for virksomheter fører tilsyn med særskilte brannobjekter, og saksbehandler søknader som omfatter blant annet fyrverkeri, bålbrenning, overnatting og farlig stoff.

Les mer her

Seksjon for bolig

Seksjon for bolig har ansvar for å føre tilsyn med og feie ca 21000 fyringsanlegg/skorsteiner. Disse er fordelt på private hjem og i fritidsboliger, i hele Tromsø kommune. 

Les mer her

Hva kan vi hjelpe deg med?

Når er det trygt å brenne bål?

Mellom 15 april og til 15 september er det generelt bålforbud i Norge. Da må man søke Tromsø Brann og redning om tillatelse til å fyre bål eller grille i skog og utmark. Bålforbudet gjelder ikke i egen hage eller andre steder som ikke er utmark.

Les mer her

Hvilke krav stilles til overnatting på arrangementer?

Skal fotballaget overnatte på en skole, eller skal du arrangere en festival? 

Dersom du bruker et bygg til noe annet enn det er godkjent for, som f.eks å overnatte på en skole, eller du benytter et område til annet formål enn det som er normalt, skal det meldes til Tromsø Brann og redning.

Les mer her

Hvilket slokkeutstyr trenger jeg?

Alle boliger og fritidsboliger skal ha godkjent slokkeutstyr som skal kunne benyttes i alle rom. Det er eiers ansvar for at utstyret kontrolleres og vedlikeholdes i henhold til leverandørens anvisninger.

Slokkeutstyr skal være synlig fremme og lett tilgjengelig.

Les mer her

Jeg er student og skal leie bolig. Hva bør jeg passe på?

Som leietaker har du krav på en trygg bolig. Dessverre vet vi at ikke alle hybler tilfredsstiller kravene til brannsikkerhet.

Selv om huseieren har ansvaret for at alt er i orden, har du også et ansvar for å sørge for at røykvarsleren fungerer og at rømningsveiene er frie. 

Bytt batteriet i røykvarsleren én gang i året. Som leietaker må du kontrollere at brannslokkingsapparatet fungerer – pilen skal peke på grønt. Hvis du oppdager feil med utstyret, må du melde fra til boligeieren.

Dette bør du ha på plass:

– Minst en røykvarsler i hver etasje som både virker og høres fra alle rom.

– Minimum to rømningsmuligheter (som du tør å bruke!).

– Slokkeutstyr som er lett tilgjengelig.

Jeg får feier på besøk. Hva må jeg sjekke i forkant?

Varsel om feiing sendes ut på SMS. Dersom vi skal tømme sotluken etter feiing, må huseier være tilstede under tilsynet av fyringsanlegget. Det er også krav til takstige og adkomst på taket. Les mer her

Bjørnis

Brannbamsen Bjørnis er et nasjonalt prosjekt som er utviklet for å møte barnas behov for omsorg og trygghet etter ulykker og traumer. Bjørnis brukes som et redskap for å fange barnas oppmerksomhet for brannforebyggende arbeid på et tidlig stadium. Tromsø Brann og redning har hatt konseptet i sitt brannvesen siden 2016.

Treff oss

Mandag-Fredag

09.00-15.00

Ring oss

415 24 110

Skriv til oss

Forsøket 9, 9010 Tromsø

brannstasjonen@tromso.kommune.no

 

 

Følg oss på sosiale media